fbpx

Als de tijd voorbijvliegt, dan wordt er weleens gezegd dat het leven goed voor je is! 


En ja, dat is het leven zeker voor mij. Er is zovéél om dankbaar voor te zijn.


Er is ook genoeg waar ik mij minder gelukkig om voel (of ben geweest). Gevoelens van verdriet, boosheid, machteloosheid en verraad hebben gezorgd voor een hoop onvrede in mijn leven. Maar tegelijkertijd moet ik toegeven, dat juist hierin voor mij ook grootste levenslessen zitten.


Sinds afgelopen 3 jaren staat mijn leven in het teken van vergeving.


Vroeger zei ik: “Vergeven kan ik wel, maar vergeten niet!”. Zo onnozel van mij. Nu weet ik beter en ben ik mij bewust van hoe giftig het voor mijn lichaam en geest is om vast te houden aan afwijzing. Afwijzen van een situatie, van een ander en van mijzelf.


Mijn voornemen om mij te verdiepen in vergeving, is het mooiste geschenk dat ik mijzelf heb gegeven. Loslaten van wrok, verdriet en afwijzing, maakt als vanzelf ruimte voor (zelf)liefde en compassie.


3 Intense jaren waarin ik eerst de bereidheid moest vinden om niet meer boos te blijven, te accepteren, bewustwording (van het waarom) en het kunnen vergeven, hebben mij zovéél milder gemaakt. In de eerste instantie naar mijzelf toe en ook naar anderen. Ik voel mij op alle vlakken ontlast. En veel heb mogen groeien. Wat had ik dit hard nodig zeg! Op geen enkele wijze wilde ik nog verder met pijn en verdriet. Dat was één van de beste en mijn meest kwetsbare beslissing.


Ik verdiepte mij in allerlei boeken over vergeving, meditatie, vergevingstechnieken. En gaf mijzelf ook tijd om te herstellen van de forse knauwen die ik ontving. Het was hard werken met de nodige struggles. En inmiddels ben ik een heel eind.


Zo ver dat ik een helpende hand wil en kan uitreiken naar diegene die dit herkent. Ik ben zo dankbaar dat de energieslurpende emoties door verraad en pijn nu op afstand zijn gezet, dat ik het een ieder gun om hetzelfde voor zichzelf te doen. Uiteindelijk is het niet willen vergeven, jezelf tekort en kwaad doen.


“Unforgiveness is like drinking poison yourself and waiting for the other person to die.” 


Struggle jij ook met oud zeer en ben je er klaar mee?


En heb je net als ik besloten om boosheid en pijn los te laten?


En in plaats daarvan innerlijke rust, harmonie en liefde te omarmen?


Dan heb ik een mooi presentje voor jou.


In januari 2020 bied ik een GRATIS 7-daagse Vergevings Challenge aan om je te helpen bij het vergeven. Want ik weet als geen ander dat vergeven een echte uitdaging kan zijn.


Niets ingewikkelds en ik heb bewust gekozen om het fijn en laagdrempelig te houden. 7 Dagen gaan we samenwerken aan het breken van de verharding die pijn en verdriet kunnen veroorzaken. Zodat je met mildere ogen naar jezelf, anderen en naar de wereld kunt kijken.


Dit gaan we 7 dagen doen met korte, persoonlijke oefeningen.


Wil je mee doen met de GRATIS 7-daagse Vergevings Challenge?
Hoe werkt het?

Je wordt uitgenodigd in een besloten FB-groep, waar ik dagelijks de opdrachten zal plaatsen. De opdrachten en het materiaal worden in de groep geplaatst en zijn ongeveer 10 dagen beschikbaar om terug te kijken. Mocht je een dag missen dan heb je nog wat ruimte.


Tijdsinvestering?

7 dagen ongeveer een halfuurtje. Sommige dagen wat extra materiaal in de middag- en avonduren.


Kosten?

Nauwelijks, alleen internet!

En ik raad je aan om een (eenvoudige) journal of schrift aan te schaffen voor je opdrachten.


Wanneer?

Vanaf 13 januari 2020


Ben je overtuigd? Meld je dan nu aan!Weet je het nog niet helemaal zeker? 

Dat geeft natuurlijk niet. Je kunt je voorlopig blijven aanmelden. Zelfs als we al begonnen zijn, kun je je aanmelden. Echter is het veel gemakkelijker en fijner als je ons vanaf het begin vergezelt.


Daarnaast wil ik voldoende ruimte houden om jou persoonlijke aandacht te geven als dat nodig is. Dit is een reden voor mij om een beperkt aantal plaatsen aan te bieden. Wees er dus snel bij en meld je vandaag nog aan! Ken je anderen voor wie de Vergevings Challenge  interessant is?

Deel dan deze pagina of posts van social media, alsjeblieft? 


Dat waarderen wij enorm en is superlief!


Veel Dagelijks Geluk!


Liefs,

Bindia,

Team Dagelijks Geluk!

%d bloggers liken dit: