fbpx

Vergeving kun je leren

Vergeven doe je om jezelf te helen. En helen doe je door jezelf opnieuw te leren hoe je negatieve emoties transformeert naar positieve emoties.

Leer hoe jij jezelf kunt ontdoen van zichzelf herhalende negatieve emoties in jouw leven, omdat je de ander of jezelf niet kunt vergeven. De Vergevings Workshop is zorgvuldig door mij samengesteld om het volgens een helend proces te begeleiden naar nieuwe, verlossende positieve emoties.  

In een wereld waar boosheid steeds engere vormen krijgt, is vergeven en compassie niet heel populair. Zo was dat ook eens voor mij. Boos blijven en zo de haat laten groeien, leken toen beter dan bescherming in een onveilige wereld. Zo heb ik ontdekt dat vergeven niet is voor slachtoffers, maar voor mensen die zich willen transformeren van slachtoffer naar held in hun leven.

The weak can never forgive. Forgivenesss is an attribute of the strong

Mahatma Gandhi

Een veilige wereld voor iedereen lijkt niet realistisch.

Maar kun je je voorstellen dat iedereen voor zichzelf kiest om een veilige en liefdevolle wereld te creëren?

Stel je dan voor hoe mooi de wereld waar je in leeft dan zal zijn?

En hoe zou jouw leven nu zijn als je geen wroeging, afwijzing, spijt en teleurstelling voelt? Kun je een voorstelling maken van al die dingen die ook voor jou binnen handbereik zijn wanneer jij kiest om je negatieve emoties op te geven?

Dat pijnlijke emoties direct negatieve consequenties hebben voor je fysieke en mentale gezondheid, is niets nieuws onder de zon. Er zijn verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd, waaruit blijkt hoe nadelig het is om wrok en (langdurige) boosheid te ervaren. Niet alleen je levenskwaliteit gaat er op achteruit. Ook je lichamelijke en mentale gesteldheid krijgen het behoorlijk te verduren. De gezondheidsklachten die hoger worden en steeds sneller stijgen, liegen er niet om. Denk aan klachten, zoals:

 • Psychische klachten.
 • Stress.
 • Psychosomatische klachten.
 • Fysieke klachten.
 • Langdurige haat en wrokgevoelens kunnen een risicofactor vormen voor hartklachten.
 • Wanneer je problemen buiten jezelf legt, loop je meer risico op het ontstaan van ernstige chronische ziekten.
 • Wanneer je je voorstellingen maakt van jezelf in een boze situatie, wordt er aantoonbaar verhoogde bloeddruk, spanning in spieren en negatieve reactie van je immuunsysteem gemeten.

Het webinar ’Van Slachtoffer naar Held’ van Bindia sprak mij erg aan. En daardoor heb ik mij aangemeld. Ik vond de workshop zwaar en uiteindelijk verlossend. De methode die wordt gebruikt, de open en vertrouwelijke benadering stelde mij op mij gemak en ik voelde mij veilig. Ik raad de Workshop aan, aan iedereen die door het niet kunnen vergeven belemmeringen ervaart.

Gita

Ik had mijn twijfels over de invulling van de hulp en wat het zou opleveren. Mijn gevoel voordat we begonnen was een 5 en achteraf gaf ik mijn gevoel een 10. Ik heb een ontzettende goede ervaring gehad. Ik voelde me gehoord, begrepen, deels geheeld en geaccepteerd. Hierdoor is mijn investering absoluut de moeite waard. En ik raad het mijn vrienden en kennissen die worstelen met zichzelf ook aan.

Shannon

Dank je wel voor je tijd en moeite om je waardevolle oefeningen en inzichten met ons te delen. Het heeft mij geholpen met het proces waarmee ik al bezig was. Super mooi om van jou dit aan te bieden en je kennis te delen. Super bedankt voor je positieve bijdrage in mijn ontwikkeling.”

Deelnemer van één van de Online Vergevingsprogramma’s

Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen zich een stukje beter zou voelen, de wereld net iets mooier zou zijn.”

Bindia Ramcharan,

coach & hypnotherapeute

Mijn vergevingsreis

Compassie in mijn leven kwam als een ‘lesson in disguise’. Niet één keer, maar meerdere keren in verschillende vormen en relaties maakte ik heftige gevoelens van verraad en bedrog mee. Wanneer ik terugkijk naar mijn verleden, zie ik een rode draad van verdriet, teleurstelling, afwijzing en pijn.

Ik ben een ‘big believer’ van persoonlijke groei. En ik merkte dat dat de negatieve emoties, omdat ik niet wilde vergeven belemmeringen voor mij vormden.

Ik zag dat de mensen die zich ‘schuldig’ hadden gemaakt aan leugens en bedrog verder gingen met hun leven. En ik niet. Bam! Zo, die kwam binnen! Daarna kon ik gewoon niet anders, dan kiezen voor mijzelf. Want niemand anders deed dat voor mij.

Sindsdien werd mijn persoonlijke ontwikkeling intenser en begon mijn zelfhelende reis door het vergeven van een ander en van mijzelf. Nu een paar jaar later ben ik gezonder, liefdevoller, compassievoller en vooral gelukkiger met mezelf. Ik heb een waardevolle, kwetsbare en intieme reis mogen maken, waar ik met heel mijn Hart dankbaar voor ben. Ik heb coachings- en trainingstrajecten gevolgd en hypnotherapie leren toepassen. Daarnaast heb ik vergevingstechnieken van autoriteiten op het vlak van persoonlijke ontwikkeling eigen gemaakt.

Ik ben er mij nu van bewust dat ik deze ervaring niet voor mezelf mag houden. Daarvoor is het té waardevol, omdat ik weet dat er nu nog zoveel mensen zijn die midden in hun pijn zitten. Deze mensen wil ik helpen om te leren dat jezelf of anderen afwijzen niet het antwoord is, maar dat liefde voor jezelf de oplossing is. En dat de emotie van vergeving één van de krachtigste uitingsvormen van zelfliefde is. Dit zou iedereen moeten ervaren. Ik was daar waar jij nu bent, en ik kan jou helpen om ook een helende reis te maken.

Waarom zou je vergeven?

 • Vergeven van de ander betekent verlossing van, afstand en het jezelf verwijderen van jezelf van de pijn die de ander heeft veroorzaakt.
 • Door te vergeven verwijder je jezelf van negatieve emoties die je gedachten en emoties beïnvloeden. Als je deze verwijdert, maak je automatisch meer ruimte voor positieve gedachten en emoties in je leven. Zo neem je de regie over je gedachten en gevoelens terug.
 • Door te vergeven, voel je je mentaal beter en verklein je de kansen op psychosomatische klachten.
 • Je maakt jezelf verantwoordelijk over hoe jij je voelt over jouw leven.
 • Vergeven is een krachtige helende keuze.
 • Vergeven is een te trainen gedachten-methode en daardoor kun je dus ook je emoties leren harmoniseren.
 • Vergeven betekent niet dat je de handeling dat is gedaan, goedkeurt.
 • Vergeven betekent niet dat je vergeet wat jou pijn heeft gedaan, maar dat je de lessen uit het pijnverhaal pikt om wijzer verder te gaan.
 • Vergeven betekent niet dat je naar en negatief gedrag pikt.
 • Vergeven betekent niet dat je je pijn en verdriet ontkent, maar juist door de vergevingsmethode leert om de te helen.

Misschien is dit voldoende om je te overtuigen om vandaag nog te beslissen om te werken aan jouw verbitterde gevoelens.

En toch wil ik je ook laten weten, hoe waardevol het voor jouw leven zal zijn als je wel pijnlijke emoties verwerkt door vergevingsgezind te worden. Omdat vergeving je helpt bij het:

 • Verminderen van depressieve gevoelens.
 • Vergroten van positieve gevoelens.
 • Verminderen van boosheid.
 • Vergroten van zingeving en spiritualiteit.
 • Vergroten van zelfvertrouwen.
 • Het helen en verdiepen van relaties.

Jouw leven en alles waar het mee samenhangt, zal een heuse metamorfose ondergaan.

In de methode van de Vergevings Workshop staan jouw emotionele, fysieke en spirituele groei centraal.

De jaren ervaring en mijn eigen vergevingsreis zijn voor mij het bewijs, dat jij ook vrij kunt raken van de emotionele belasting. Ik heb heel veel tijd en energie gestopt in het creëren van deze Workshops. En ik weet dat het je tijd en energie waard is. Dit zal je zeker tijdens het deelnemen aan de Workshops ervaren.

Door de resultaten van de Vergevings Workshops zul je zien dat de investering in het programma zich dubbel en dwars aan jou terugbetaalt. En dat het programma nog veel waardevoller is dan jouw investering!  

Wanneer je hebt geleerd hoe jij je negatieve spiraal liefdevol doorbreekt, zul je merken dat je allerlei positieve mensen en dingen zult aantrekken. Mensen voelen zich als vanzelf aangetrokken tot positieve mensen. Kijk maar hoe mensen reageren op glimlachende baby’s. Niet alleen jij, maar ook je directe omgeving heeft profijt van jouw positieve veranderingen. Je nieuwe energie werkt inspirerend door naar je omgeving, waardoor het leven met een harmonieuze flow gaat stromen.

De Vergevings Workshops zijn waardevol voor jou als je langdurig verbittering, boosheid of slachtofferschap voelt.

 • Denk je vaker aan de negatieve situaties in je leven en de consequenties ervan, dan dat je aan de positieve dingen in het leven denkt?
 • Merk je bij jezelf op dat je fysieke ongemak ervaart, wanneer je aan een negatieve situatie wordt herinnerd?
 • Heb je het idee dat je een bepaalde negatieve situatie keer op keer overdenkt, naspeelt in je hoofd en je daar veel en vaak over piekert?
 • En wanneer je aan een negatieve situatie denkt, voel je dan steeds dezelfde emoties en zijn je gedachten onveranderd?

Mijn aanbod

Aanbod? Mini Online Vergevings Workshop Vergevings Workshop 1-op-1-traject
Wanneer? Digitaal beschikbaar Binnenkort online beschikbaar In overleg
Hoe? Ontvang praktische tools om negatieve emoties elimineren. Plus een digitaal werk-E-book. Je leer hier online zeer krachtige vergevings-methoden. Individueel coachingstraject met intensievere aanpak van je negatieve emoties die zijn ontstaan door het niet kunnen vergeven en loslaten
Waar? Digitaal verkrijgbaar Online Rotterdam
Tijd? 45-60 minuten Een dag Periode van 3 maanden.
Kosten Van 97,00
NU 47,00
Van 297,00
Voor 177,00
Van 1797,00
NU 1297,00

Mini Online Vergevings Workshop

Met behulp van opdrachten werk je één uur lang aan het leren ‘Vergeven’. Aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen met het vergeven en de tools die mij hebben geholpen om te vergeven, help ik je bij het nemen van de eerste stappen om te beginnen met het leren vergeven.

Wanneer?

Digitaal verkrijgbaar, dus wanneer jij daar tijd voor wilt maken!

Waar?

Digitaal beschikbaar, downloaden en beluisteren maar!

Tijdsinvestering?

Ongeveer 60 minuten.

Kosten?

Van 97,00, nu voor 47,00 (exclusief BTW).

Instructies: om de audio-opname en het werkboek van de Online Vergevings Workshop duurzaam te kunnen gebruiken, download dan de audio-opname en het werkboek zo snel mogelijk na betaling. Reserveer tijd in jouw agenda, zodat je ongestoord de workshop kunt opvolgen en de opdrachten kunt doen.

1-op-1 Individueel Vergevingstraject

 • Wil jij echt de diepte in?
 • En denk je dat meer individuele aandacht en ondersteuning wenselijk voor jou is?

Meld je dan aan voor een intakegesprek. Naar aanleiding van het intakegesprek krijg je een voor jou persoonlijk (en dus uniek) coachingstraject. Let op! Dit is een intensief traject. En er is maar beperkt plek.

Waar bestaat het Individuele Vergevingstraject uit?

 • 1 Dagdeel van ongeveer 6 uren met lunch (in overleg kun je gebruik maken van hypnotherapie).
 • 3 Online sessies van max. 1,5 uur.
 • Werkboek

BONUS:

 • Online of telefonische intake (ongeveer 45 minuten) ter waarde van 87,00!
 • Ontspannings Visualisatie

Hoe kan ik mij aanmelden?

Klik op onderstaande knop.

Waar?

In Rotterdam.

Kosten?

Van 1797,00, nu voor 1297,00 (exclusief BTW)

Belangrijk:

De Vergevingsprogramma’s zijn geen vervanging voor psychotherapie. De programma’s zijn wel een goede, complementaire aanvulling voor lopende psychosomatische behandelingen en psychologische hulp.

Indien je inmiddels hulp ontvangt van een arts of psychologische hulp krijgt, is het aan te raden deze te consulteren alvorens deel te nemen aan de Vergevingsprogramma’s.

Toont alle 8 resultaten