fbpx

Vergevingsprogramma’s

Emoties horen bij het menselijk zijn. We hebben allemaal emoties ook al geeft de één daar meer blijk van dan de ander. Ieder mens doet wat zij doet, omdat je denkt dat het gaat helpen om je beter te voelen. Negatieve emoties ervaren, hoort er dus net zo goed bij. Waar ik om geef, is dat je je emoties, positief en negatief, doorvoelt.

En dat je voorkomt dat je in dit proces jezelf niet verliest in jouw negatieve emoties. Negatieve emoties – zoals boosheid, teleurstelling of verbittering – worden beïnvloed door een aantal factoren. Deze factoren zijn te verwijderen, waardoor je onnodig lijden onder deze negatieve emoties kunt verminderen, of zelfs vermijden. Als ik om mij heen kijk, zie ik zoveel mensen zich onnodig ellendig voelen, doordat ze zich saboteren met hun eigen emoties. En de negatieve gevolgen zijn dan onoverkomelijk. Wat een zonde vind ik dit.

Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen zich een stukje beter zou voelen, de wereld net iets mooier zou zijn.”

Bindia Ramcharan,

coach & hypnotherapeute

Het lijkt alsof het de dag van gisteren was. Die heftige gevoelens van verraad en bedrog. En als het nu zo was, dat het bij die ene keer bleef. Nee, integendeel. Wanneer ik terugkijk naar mijn verleden, zie ik een rode draad van verdriet, teleurstelling, afwijzing en pijn. Ja, toegegeven, ik voelde enorme woede voor al die mensen die mij hadden verraden. Maar onder deze woede lag bijna een soort van verachting naar mijzelf: de enige ware boosdoener. Ik haatte mezelf voor het toestaan van pijn en afwijzing. Verwoestend voor mijn zelfbeeld.

Ik kwam in een achtbaan van snel afwisselende emoties terecht. Met als resultaat dat ik fysiek en emotioneel uitgeput was. Ik herkende mezelf niet meer terug. Niets vrat meer energie dan mijn eigen emotionele zelfkastijding. En toen kwam het……

Opeens zag ik de waarheid van de mensen die zich ‘schuldig’ hadden gemaakt aan leugens en bedrog tegen mij. Ik kwam tot inzicht dat zij verder gingen met hun leven. En ik niet. Bam! Zo, die kwam binnen! Daarna kon ik gewoon niet anders, dan kiezen voor mijzelf. Want niemand anders die het deed voor mij. 

Sindsdien werd mijn persoonlijke ontwikkeling intenser en begon mijn zelfhelende reis. Nu een paar jaar later ben ik gezonder, liefdevoller en vooral gelukkiger met mezelf. Ik heb een waardevolle, kwetsbare en intieme reis mogen maken, waar ik met heel mijn Hart dankbaar voor ben. Ik heb coachings- en trainingstrajecten gevolgd en hypnotherapie leren toepassen. Daarnaast heb ik vergevingstechnieken van autoriteiten op het vlak van persoonlijke ontwikkeling eigen gemaakt.

Ik ben er mij nu van bewust dat ik deze ervaring niet voor mezelf mag houden. Daarvoor is het té waardevol, omdat ik weet dat er nu nog zoveel mensen zijn die midden in hun pijn zitten. Deze mensen wil ik helpen om te leren dat jezelf of anderen afwijzen niet het antwoord is, maar dat liefde voor jezelf de oplossing is. En dat de emotie van vergeving één van de krachtigste uitingsvormen van zelfliefde is. Dit zou iedereen moeten ervaren. Ik was daar waar jij nu bent, en ik kan jou helpen om ook een helende reis te maken.

Ik heb een coachingssessie gehad met Bindia en ik heb dit als zeer inspirerend ervaren. De manier waarop ze de verschillende laagdrempelige oefeningen doet, is heel professioneel. Het is duidelijk dat ze weet wat ze doet. Haar benadering is heel open en respectvol, waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde en mij kon openstellen om mij te laten coachen. Met haar coaching heb ik dan ook resultaten geboekt en kan ik verder daar waar ik vastliep. Ik doe nu dagelijks de oefeningen die Bindia mij heeft meegegeven en merk nog steeds duidelijk resultaat!”

Deborah

Dat pijnlijke emoties direct negatieve consequenties hebben voor je fysieke en mentale gezondheid, is niets nieuws onder de zon. Er zijn verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd, waaruit blijkt hoe nadelig het is om wrok en (langdurige) boosheid te ervaren. Niet alleen je levenskwaliteit gaat er op achteruit. Ook je lichaam en mentale gesteldheid krijgen het behoorlijk te verduren. De gezondheidsklachten die hoger en steeds sneller stijgen, liegen er niet om. Denk aan klachten, zoals:

 • Psychische klachten
 • Stress
 • Psychosomatische klachten
 • Fysieke klachten
 • Langdurige haat en wrokgevoelens kunnen een risicofactor vormen voor hartklachten
 • Wanneer je problemen externaliseert, loop je het meer risico op het ontstaan van ernstige chronische ziekten
 • Wanneer je je voorstellingen maakt van jezelf in een boze situatie, wordt er aantoonbaar verhoogde bloeddruk, spanning in spieren en negatieve reactie van je immuunsysteem gemeten

Misschien is dit voldoende om je te overtuigen om vandaag nog te beslissen om te werken aan jouw verbitterde gevoelens.

En toch wil ik je ook laten weten, hoe waardevol het voor jouw leven zal zijn als je wel pijnlijke emoties verwerkt door vergevingsgezind te worden. Omdat vergeving je helpt bij het:

 • Verminderen van depressieve gevoelens
 • Vergroten van positieve gevoelens
 • Verminderen van boosheid
 • Vergroten van zingeving en spiritualiteit
 • Vergroten van zelfvertrouwen
 • Het helen en verdiepen van relaties.

Jouw leven en alles waar het mee samenhangt, zal een heuse metamorfose ondergaan.

Ondanks deze persoonlijke winst voor de meeste mensen, is het toch moeilijk om afstand te nemen van negatieve gedachten en emoties. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een natuurlijke oorzaak is dat ons brein gefocust is op overleven en voelt zich van nature continu bedreigd. Als je dus een pijnlijke situatie hebt meegemaakt, ligt het als een reflex van je brein vast dat je je hier bedreigd door voelt. Hoe lang geleden dat ook was. Wanneer je eraan herinnerd wordt, reageert je brein met een volle laag ongezonde stress.

In de Vergevingsprogramma’s leer je hoe je anders, met veel minder spanning en stress, kunt reageren op mensen en situaties, zonder bij jezelf stress te veroorzaken.

Als je alleen al naar de nadelige gevolgen voor je gezondheid kijkt, is het al goud waard om jezelf te bevrijden van dergelijke pijnlijke stressvolle emoties. De tijd die je nu verliest door overdenkingen van pijnlijke herinneringen, en de frustraties die je voelt, zijn hele goede redenen om jezelf snel beter te gaan voelen.

De Vergevingsprogramma’s gaan jou hier zeker bij helpen! Wanneer je gecommitteerd bent om jezelf te bevrijden van verbittering, boosheid of zelfhaat, dan is dit bij uitstek geschikt voor jou.

De jaren ervaring en mijn eigen vergevingsreis zijn voor mij het bewijs, dat jij ook vrij kunt raken van de emotionele belasting. Ik heb heel veel tijd en energie gestopt in het creëren van deze programma’s. En ik weet dat het je tijd en energie waard is. Dit zal je zeker tijdens het deelnemen aan de programma’s ervaren.

Door de resultaten van de Vergevingsprogramma’s zul je zien dat de investering in het programma zich dubbel en dwars aan jou terugbetaalt. En dat het programma nog veel waardevoller is dan jouw investering!   

Wanneer je de negatieve spiraal doorbreekt, zul je merken dat je allerlei positieve mensen en dingen zult aantrekken. Mensen voelen zich als vanzelf aangetrokken tot positieve mensen. Kijk maar hoe mensen reageren op glimlachende baby’s. Niet alleen jij, maar ook je directe omgeving heeft profijt van jouw positieve veranderingen. Je nieuwe energie werkt inspirerend door naar je omgeving, waardoor het leven met een harmonieuze flow gaat stromen.

De Vergevingsprogramma’s zijn waardevol voor jou als je langdurig verbittering, boosheid of slachtofferschap voelt.

 • Denk je vaker aan de negatieve situaties in je leven en de consequenties ervan, dan dat je aan de positieve dingen in het leven denkt?
 • Merk je bij jezelf op dat je fysieke ongemak ervaart, wanneer je aan een negatieve situatie wordt herinnerd?
 • Heb je het idee dat je een bepaalde negatieve situatie keer op keer overdenkt, naspeelt in je hoofd en je veel en vaak over piekert?
 • En wanneer je aan een negatieve situatie denkt, voel je dan steeds dezelfde emoties en zijn je gedachten onveranderd?

Dank je wel voor je tijd en moeite om je waardevolle oefeningen en inzichten met ons te delen. Het heeft mij geholpen met het proces waarmee ik al bezig was. Super mooi om van jou dit aan te bieden en je kennis te delen. Super bedankt voor je positieve bijdrage in mijn ontwikkeling.”

Deelnemer van één van de Online Vergevingsprogramma’s

En wil jij dit oplossen voor jezelf? Wacht dan niet langer, omdat je weet welke grote gevolgen dit voor jou kan hebben. Meld je aan voor één van de volgende Vergevingsprogramma’s.

Mijn aanbod

Aanbod? Online Vergevings Workshop Live Vergevings Workshop 1-op-1-traject
Wanneer? Digitaal beschikbaar Op verschillende zondagen In overleg
Hoe? Ontvang praktische tools om negatieve emoties elimineren. Plus een digitaal werk-E-book. Op deze dag leer je krachtige vergevings-methoden. Individueel coachingstraject met intensievere aanpak van je negatieve emoties die zijn ontstaan door het niet kunnen vergeven en loslaten
Waar? Digitaal verkrijgbaar Rotterdam-Zuid Rotterdam
Tijd? 45-60 minuten Een dag Periode van 3 maanden.
Kosten Van 97,00
NU 47,00
Van 297,00
Voor 177,00
Van 1797,00
NU 1297,00

Online Vergevings Workshop

Met behulp van opdrachten werk je één uur lang aan het leren ‘Vergeven’. Aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen met het vergeven en de tools die mij hebben geholpen om te vergeven, help ik je bij het nemen van de eerste stappen om te beginnen met het leren vergeven.

Wanneer?

Digitaal verkrijgbaar, dus wanneer jij daar tijd voor wilt maken!

Waar?

Digitaal beschikbaar, downloaden en beluisteren maar!

Tijdsinvestering?

Ongeveer 60 minuten.

Kosten?

Van 97,00, nu voor 47,00 (exclusief BTW).

Instructies: om de audio-opname en het werkboek van de Online Vergevings Workshop duurzaam te kunnen gebruiken, download dan de audio-opname en het werkboek zo snel mogelijk na betaling. Reserveer tijd in jouw agenda, zodat je ongestoord de workshop kunt opvolgen en de opdrachten kunt doen.

Live Vergevings Workshop

In deze workshop gaan we in een veilige groep met elkaar een hele dag werken aan het leren loslaten van negatieve emoties naar aanleiding van het niet kunnen vergeven. Je kunt je hierbij voorstellen dat we intensief aan de slag gaan met opdrachten die jou gaan helpen om te herstellen van negatieve emoties rondom vergeving.

En dat je na deze dag naar huis gaat met krachtige zelfhulptools die jij gemakkelijk kunt toepassen om los te breken van je negatieve emoties.

Verder krijg je ook een werkboek, die je na de workshop kunt bewaren om na te lezen en verder mee te werken.

De groep heeft vanwege de huidige situatie slechts 4 deelnemers. Ik kies voor een klein aantal deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Wanneer?

 • Zondag 11 oktober 2020, van 10:00 – 16:00 uur
 • Zondag 22 november 2020, van 10:00 – 16:00 uur
 • Zondag 20 december 2020, van 10:00 – 16:00 uur

Na afloop is er nog ruimte om gezellig na te praten.

Waar?

Rotterdam-Zuid.

Kosten?

Van 197,00, nu voor 177,00 (exclusief BTW).

Deze dag is inclusief een heerlijke vegetarische lunch!

Wil jij een dag aan de slag met het losbreken van jouw negatieve emoties?

Meld je dan aan via onderstaande knoppen:

1-op-1 Individueel Vergevingstraject

 • Wil jij echt de diepte in?
 • En denk je dat meer individuele aandacht en ondersteuning wenselijk voor jou is?

Meld je dan aan voor een intakegesprek. Naar aanleiding van het intakegesprek krijg je een voor jou persoonlijk (en dus uniek) coachingstraject. Let op! Dit is een intensief traject. En er is maar beperkt plek.

Waar bestaat het Individuele Vergevingstraject uit?

 • 1 Dagdeel van ongeveer 6 uren met lunch (in overleg kun je gebruik maken van hypnotherapie).
 • 3 Online sessies van max. 1,5 uur.
 • Werkboek

BONUS:

 • Online of telefonische intake (ongeveer 45 minuten) ter waarde van 87,00!
 • Vergevings Visualisatie

Hoe kan ik mij aanmelden?

Klik op onderstaande knop.

Waar?

In Rotterdam.

Kosten?

Van 1797,00, nu voor 1297,00 (exclusief BTW)

Belangrijk:

De Vergevingsprogramma’s zijn geen vervanging voor psychotherapie. De programma’s zijn wel een goede, complementaire aanvulling voor lopende psychosomatische behandelingen en psychologische hulp.

Indien je inmiddels hulp ontvangt van een arts of psychologische hulp krijgt, is het aan te raden deze te consulteren alvorens deel te nemen aan de Vergevingsprogramma’s.

Toont alle 8 resultaten