fbpx
Meditatie in de prullenbak: 3 nadelen van Perdiep Ramesar

De afgelopen maanden vond ik dat ik het erg druk had. Ja, er was ook genoeg te doen. En laten we eerlijk zijn, er is altijd wel genoeg te doen. Maar ik liet mij daardoor leiden en stapte af van mijn dagelijkse gewoonte om in de middag te mediteren. In de morgen deed ik dat nog wel, samen met mijn lief Bindia. De middagmeditatie gooide ik in de prullenbak. Ik realiseerde mij onlangs dat ik daar nadelen van ondervond. Hierbij 3 belangrijke nadelen.

  • Geen rust in mijn hoofd! De afgelopen tijd doen Bindia en ik in de ochtenden de ‘6 fasen-meditatie’ van Mindvalley-oprichter Vishen Lakhiani. Dit is een combinatie van meditatie en visualisatie. Omdat dit een visualisatie is, vul je jouw hoofd ook weer met de (mooie) beelden van de visualisatie. In de middag deed ik eerder Transcendente Meditatie: 20 minuten mijn hoofd legen en daarna weer heerlijk blanco aan de slag. Nu ik dat niet de laatste tijd niet meer doe, vult mijn hoofd zich steeds meer en meer en ben ik aan het einde van de dag moe en heb ik last van de vele gedachten die ik meeneem in de nacht. Dat is een reden waarom ik weer in de middag zal mediteren.
  • Geen focus! Omdat er altijd zoveel te doen is, is focus op de dingen die je op dat moment doet erg belangrijk. Meditatie zorgt voor meer focus. Bindia verwoordde laatst heel goed hoe het bij haar werkt: bij haar helpt meditatie de onnodige laden in de ladenkast in haar hoofd sluiten, rommel opruimen en in de prullenbak doen, en zodra ze iets uit die ladenkast nodig heeft veel sneller weer laten opkomen. Kortom, meditatie zorgt voor rust, orde, focus en kennis en herinneringen wanneer zij dat nodig heeft. De middagmeditatie zorgt weer voor een boost voor de tweede helft van de dag. Omdat ik mijn werkzaamheden met de nodige focus wil doen, zal ik weer in de middag mediteren.
  • Geen oplossingen! Jezelf naar binnen keren als je met een vraag zit, is een effectieve manier om op oplossingen voor je problemen te komen. Immers, het antwoord zit al in jou, je moet er alleen nog naar op zoek. Nu ik in de middag niet meer heb gemediteerd, blijven vraagstukken hangen in mijn hoofd en vind ik niet zo gauw een oplossing, maar blijf ik juist piekeren. Omdat ik steeds sneller antwoord wil op mijn vragen, zal ik weer in de middag mediteren.

Deze 3 nadelen die komen kijken bij het niet-mediteren, zijn voor mij genoeg redenen om weer in de middag te mediteren. Ik hoop dat ik jou ook heb gestimuleerd om het mediteren op te pakken.

Een mooie meditatie die ik graag met jou deel is de Intentie Meditatie. Met deze meditatie vind je antwoorden op de levens- en missievragen: wie ben ik? Wat ben ik? En wat kan ik betekenen? Een aanrader voor iedereen, want iedereen heeft deze vragen op een gegeven moment in het leven.

Lieve groet,

Perdiep Ramesar,

Team Dagelijks Geluk.

%d bloggers liken dit: