fbpx

Hypnose als emotie-chirurgie, om diepgewortelde negatieve gedachten te verwijderen en positieve gedachten te plaatsen in jouw onderbewustzijn.

Door middel van Hypnose de oorzaken van je problemen ontdekken en deze oplossen, is een methodische therapeutische behandeling van jouw hulpvraag. Deze vorm van Hypnotherapie helpt jou om jouw persoonlijke problemen te transformeren naar persoonlijke groei.

Bij Hypnotherapie maak je gebruik van één van jouw meest krachtige organen: jouw brein. Je brein zorgt voor gedachten, gedachten geven emoties en door hoe jij je voelt, zul je keuzes maken om te handelen.

Mensen zijn sociale wezens. Een groot goed dat waardevol is. Zeker als je door je omgeving gevoed wordt met krachtige positieve gedachten die jou laten groeien. Maar wanneer je te maken krijgt met negatieve ervaringen en overtuigingen die jouw belemmeren, kan het jou een leven lang kosten om de oorzaken te vinden, en dan een passende oplossing te vinden die daadwerkelijk een oplossing geeft.

De meeste negatieve gedachten worden al in onze vroege kinderjaren in onze brein geplant. Hoe langer je een gedachte hebt, hoe krachtiger deze wordt. Je gaat je leven baseren op deze gedachten, gevoelens en acties. Ook al helpen deze negatieve overtuigingen jou niet, maar je weet gewoon niet beter. En omdat wij mensen van nature een lui brein hebben, is ons brein geenszins gemotiveerd om zich te veranderen. Hoe groot jouw pijn en motivatie ook is. Er is dan hulp van buitenaf nodig. Daarom noem ik Hypnose ook wel emotie-chirurgie.

In de Hypnotherapiesessie word je in een hele diepe staat van ontspanning gebracht, zodat je toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Je wilt toegang tot je onderbewustzijn, omdat hier jouw negatieve gedachten en belemmeringen liggen opgeslagen. Eenmaal in een diepe staat van ontspanning, spoor je in je onderbewustzijn de oorzaken van je problemen op. En verwijder je zo de wortel van je probleem, en plaatst daarvoor in de plaats het gewenste gedrag of oplossing die jij wilt. En omdat er een nieuwe positieve overtuiging in je onderbewuste is geplaatst, zul je daardoor positieve emoties ervaren, en zul je kiezen voor het gewenste gedrag.

Bij welke problemen wordt Hypnotherapie toegepast?

De toepassingen zijn veel en heel divers, hierbij een aantal voorbeelden uit de praktijk:

 • Alcoholmisbruik
 • Faalangst
 • Zelfonderzoek (ontdekken van je passie, je (ziels)missie vinden)
 • Vergroten van zelfvertrouwen
 • Ervaren van regressie
 • Slapeloosheid
 • Angstklachten
 • Overspannenheid
 • Psychosomatische klachten
 • Examenvrees

Staat jouw probleem/klacht er niet bij? Neem dan contact met mij op om te overleggen.

Hypnose

Stel je eens voor dat je binnen enkele uren negatieve gedachten, belemmeringen kunt veranderen?

Hoe zou het zijn, als je ontdekt dat dingen waarvan jij jouw hele leven al last hebt en waarvan je denkt dat het bij jouw persoonlijkheid hoort en het nu eenmaal zo is en zal blijven,  je nu wel kunt veranderen door middel van Hypnotherapie?

Hoe bijzonder is het, dat je eigen brein jouw persoonlijke groei cadeau kan geven?

Hypnose

Ik kan mij voorstellen dat je vragen hebt. Deze vragen kom ik in het algemeen in de praktijk tegen:

Is Hypnose eng? Of  is het zelfs gevaarlijk  zoals je in je films ziet?

Om Hypnose heen hangen helaas nog veel (voor)oordelen, dat komt deels door niet goed begeleide showhypnoses, negatieve media-aandacht en natuurlijk sensatie-opwekkende beelden. Dat hoort er nu éénmaal bij. Hypnotherapie valt inmiddels onder complementaire hulp. Je kunt er dus op rekenen dat je deskundig door de gehele therapieduur begeleid wordt door een gekwalificeerde Hypnotherapeut. In een voorgesprek wordt je uitgebreid geïnformeerd over de werking van Hypnose en wordt je ondersteund tijdens de therapie.

Ik ben bang dat ik in het verleden blijf hangen?

Omdat je werkt met een deskundige Hypnotherapeut ben je in goede handen. Ik verzorg al mijn sessies met aandacht en focus. Bij het afronden van de therapie wordt je naar een ‘wakkere’ toestand begeleid waar je prettig en helder voelt.

Stel, dat ik iets confronterend vind in mijn onderbewuste?

Alle antwoorden die jij vindt zijn goed én kunnen we mee werken. Het is jouw proces en jij blijft in regie. Het komt vaak dat een ‘vergeten’ gebeurtenis de sleutel vormt voor een oplossing. Je kunt je hier dus gerust over voelen.

Wat als ik niet in Hypnose kom?

In principe kan iedereen in een Hypnose komen. De intake en het voorgesprek gebruik ik om je ontvankelijk te maken voor Hypnose en de Hypnotische staat te verdiepen.

Hypnose, onderbewustzijn? Wat betekent het allemaal eigenlijk?

Ik begrijp je vragen. Goed dat je er nieuwsgierig naar bent! In mijn E-Book lees je veel antwoorden op jouw vragen. Zo kun je zelf bepalen of ik je kan helpen door middel van Hypnotherapie.

Onder aan de pagina staan nog meer vragen en antwoorden. Maar het kan zijn dat je behoefte hebt aan een persoonlijke oriëntatie. Zo ontdek je meer over mijn kennis als Hypnotherapeut en kun je zien of er een ‘klik’ is met mij om met mij te werken.

Dat kan natuurlijk. Je kunt je hier melden voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hypnotherapie is een middel om de problemen bij de wortel aan te pakken en te verwijderen. Daarom is het een krachtig en effectieve vorm van therapie.  Vaak zijn 1 tot 3 sessies voldoende. Vaak staan problemen niet op zichzelf, en daarom is het goed om in een intakegesprek de problemen goed in kaart te brengen. Hierna stel ik je het aantal sessies voor. Je beslist uiteindelijk zelf hoeveel sessies je wilt.

De Hypnotherapiesessie bestaat uit:

 • Een GRATIS online intakegesprek
 • Een voorgesprek
 • 1 Hypnotherapiesessie
 • Telefonische followup-gesprek na 2 weken
 • Maximaal 2,5 uur

Kosten: 277,00

Vervolgsessie(s) na de eerste sessie kost per sessie: 197,00

Of kies voor het voordeelpakket:

–             Een GRATIS online intakegesprek

–             Een voorgesprek

–             3 Hypnotherapiesessies

Wat krijg je extra?

 • Gratis telefonische of online Intake!
 • Gratis ‘Compassie Zelfhypnose’ voor een liefdevoller zelfbeeld en liefde voor anderen ter waarde van 47,00!
 • Gratis Ontspanningsvisualisatie ter waarde van 27,00!

De resultaten van Hypnotherapie zijn fenomenaal. Echter geldt ook voor deze vorm van therapie dat het resultaat afhankelijk is van een aantal factoren. Met name het overtuigd zijn van de werking van Hypnotherapie én een goede voorbereiding geven het beste resultaat.

De meeste veranderingen zijn heel geleidelijk waarneembaar, maar jij en je omgeving kunnen al snel veranderingen opmerken binnen 2 weken.

Heb je al ervaring met Hypnose, meditatie of andere bewustzijnstechnieken, dan is de kans groot dat je heel snel de veranderingen bij jezelf zult opmerken.

Tijdens de Hypnose verkeer je in een diepe ontspannen toestand, waardoor jij je relaxt voelt. Na de Hypnose ben je weer helemaal fris, alert en voel je je goed. Je kunt dus als je wilt je activiteiten voor die dag hervatten.

Over mij

Bindia Ramcharan, Hypnotherapeut

Ik ben al meer dan 20 jaren werkzaam als hulpverlener en doe mijn werk vanuit een diep gevoel van verbinding en compassie. Mijn jarenlange ervaring met hulpverlening als maatschappelijk werker in een GGZ-jeugdkliniek en bedrijfsmaatschappelijk werk, vormen de basis van mijn passie om hulp te bieden.

In 2019 ben ik gecertificeerd als Hypnotherapeut. Als coach en Hypnotherapeut zie ik Hypnose als een krachtige doeltreffende therapievorm om persoonlijke problemen snel en duurzaam te helpen oplossen en persoonlijke groei te realiseren. Iedere Hypnose-sessie opnieuw, ben ik gefascineerd door hoe jouw eigen onderbewustzijn je kan helpen.

Bindia is officieel aangesloten bij de beroepsorganisatie Collectief Alternatieve Therapeuten
Bindia is aangesloten bij de Geschillencommissie van Geschillen Alternatieve Therapeuten
%d bloggers liken dit: