fbpx
Leer krachtig te visualiseren

Ik gebruik al een aantal jaren visualisatie om mijn doelen en wensen te realiseren. Het is als een krachtig elixer dat mijn ‘mind’ vult met positieve vibes, waardoor ik veel met gemak voor elkaar krijg. Deze stappen werken ook als je denkt dat je niet visueel bent. Lees hier over mijn wijze van visualiseren gebaseerd op het werk van Shakti Gawain:

  1. Bepaal je doel/wens!

Een mens staat bol van wensen, verlangens en doelen. Dat maakt ons mens en deze verlangens zijn dan ook de brandstof van onze creativiteit. Zo is dat ook bij mij. Als ik éénmaal mijn mindset heb op iets heb gezet, gaat het als een vuur ‘aan’ bij mij. Wat er dan gebeurt, is dat ik mijn wens door mijn verbeeldingskracht ook voor mij zie. Alsof het er al is, waardoor alles daarvan in mij gaat leven.

Wat je doet, is dat je als eerste een wens of doel voor jezelf kiest, waarvan je nu wel  kunt geloven dat het op korte termijn is te realiseren. Als je nu iets bedenkt waarvan jezelf nu denkt dat het onmogelijk is, dan zal deze overtuiging je ook daadwerkelijk negatief beïnvloeden. Denk eraan: je bent aan het oefenen. Begin met iets kleins in de nabije toekomst.

Zoals een homemade lunch, ready to eat. En blijf oefenen op dagelijkse basis. Naarmate je successen hebt met deze oefening, zul je merken dat je vertrouwen in de kracht van visualisatie zal groeien. En dan kun jij jouw visualisatiedoelen steeds meer verleggen. 

  • Oefen een groot inbeeldingsvermogen.

Ik heb een groot verbeeldingsvermogen. En volgens mij heeft iedereen dat. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze niet visueel zijn. Als ik ze dan vraag om mij te vertellen over het vooraanzicht van hun woning dan maken ze daar een prima beschrijving van. Zo vertellen ze je over de kleur van de deur, wel of geen aparte brievenbus, enzovoorts. Dus mocht jij denken dat je niet visueel bent, geef dan niet op, maar oefen meer.

Ook voor visualisatie geldt dat de kracht van herhaling de sleutel is voor het succes. Begin met het dus helder in verbeelding krijgen wat jij nu precies wilt. Misschien wens je voor jezelf een blakende gezondheid. Dat jij je vol energie en fijn voelt. Let hierbij op: dat jij je relax voelt.

Laat gedachten, gevoelens en beelden als vanzelf in je opkomen. Word geenszins dwingend of ongeduldig. Want dit geeft negatieve emoties wat voor je onbewuste een teken is van wantrouwen, waardoor je het allemaal juist níet gaat aantrekken. Doe dit met vertrouwen in je eigen verbeeldingskracht.

  • Focus, focus, focus en herhaal

Blijf oefenen in het visualiseren van jouw doel of jouw wens visualiseren. Ik doe mijn oefening in de ochtend, net nadat ik mij bewust ben dat ik wakker aan het worden ben. Op dit moment ben ik nog superrelax. Mijn spieren zijn ontspannen. Gedachten zijn nog mistig en wolkerig. Mijn spieren voelen slap en ik voel mij loom. De perfecte toestand om je onderbewuste te vullen met alles wat je voor jezelf wenst. En als je dit gelooft, gaat een hoop als vanzelf.

Tussen de middag mediteer ik. Voor mijn meditatie zoek en vind ik een rustmoment in mijn overvolle agenda. De minuten daarvoor wijd ik aan het visualiseren. Superkrachtige manier om mij zelf op te laden met positieve emoties en energie.

En dan het moment dat mijn ‘overloaded’ hoofd het kussen raakt. De zachte oppervlakte van mijn kussen geeft mijn hoofd het gevoel van veiligheid en bescherming. Ik mag nu alles loslaten en ik mag nu voor mij ‘zien’ wat ik voor mij zelf wens.

  • Visualiseren doe je met positieve energie

Het is belangrijk dat je je goed voelt als je gaat visualiseren, anders gaat het niet voor je werken. Het gevoel van lichte ontspanning is belangrijk om je gedachten te reguleren, zodat je positieve emoties ervaart. De positieve gedachten en emoties doen je zó relaxt voelen dat onderbewuste zich openstelt voor het realiseren van jouw nieuwe wensen en doelen. Eénmaal daarvan bewust, zul je merken dat je acties onbewust zich richten op het realiseren van jouw doelen en wensen. Je zult merken, dat je meer dan eens op de juiste plek bent, op de juiste tijd. Is dit toeval? Nee, dit is de kracht van visualisatie.

Om mij goed en fijn te voelen, gebruik ik bijvoorbeeld affirmaties. Dit zijn positieve krachtige uitdrukkingen van wat mijn doel of wens is. Bijvoorbeeld: ik voel mij krachtig, energiek en ik heb een scherpe focus. En dit herhaal ik enkele tellen als een mantra wat mijn positieve gevoel doet vergroten. En het helpt jou bij het overtuigen dat jouw doel of wens voor jezelf is te realiseren!

  • Voel dankbaarheid

Ik stel mij voor hoe het voelt als mijn wens in vervulling is gebracht! Blijdschap, enthousiasme, geluk en ik dank ervoor. Ik bedank mezelf of een ander. Alsof het al zo is.

Dankbaarheid geeft een enorme positieve boost wat een ontzettend belangrijke voorwaarde is om krachtig te visualiseren*.

*De Kracht van Dankbaarheid

Binnenkort geven wij 28 dagenlang Masterclasses over de Kracht van Dankbaarheid. Het heet de Magische Journey Masterclasses. Dankbaarheid heeft mijn leven wezenlijk op een positieve manier veranderd. En ik ben overtuigd dat jij dit ook kunt. Het werkt magisch.

Doe mee als je wilt. En klik op onderstaande knop om je aan te melden.

Veel liefs,

Bindia Ramcharan.

%d bloggers liken dit: