fbpx
Hoe vier je de feestdagen ‘Corona-proof’?

Het is zaterdag 5 december: Sinterklaas! Waarna de Kerstdagen op 25 en 26 december volgen en op 31 december en 1 januari Oud & Nieuw.

Maar hoe dan? Het was zo’n bizar jaar met Corona. Zoals we gewend waren om elkaar op te zoeken, kan dat nu niet zonder meer. Rekening houden met de 1,5 meter afstand, met tijdsloten, met maximaal 3 mensen op bezoek, het is me wat. Desalniettemin blijven het de feestdagen en het blijft fijn, hoe de omstandigheden nu ook zijn met Corona, om even een feestje te vieren. Even weer happy zijn en onbezorgd.

Maar hoe vier je deze feestdagen ‘Corona-proof’?

3 Fijne tips waarmee je – rekening houdend met de maatregelen – toch van de feestdagen kunt genieten én samen kunt zijn.

  1. Maak er ook écht een feestje van: kleed je feestelijk aan, of doe een ‘foute’ Kersttrui aan. Kleding doet wat met je. Feestkledij zorgt voor een feestelijk gevoel. Je trekt letterlijk feest aan. Ga ook lekker eten, je kunt afhalen of thuis samen met je gezin een heerlijke maaltijd bereiden. Maak daar een gezamenlijke activiteit van. Geloof mij, ik ben geen kok, maar samen koken of helpen bij het koken, is erg gezellig (mits ik naar de aanwijzingen van Bindia luister!). Bovendien neem je werk uit handen van diegene die altijd in de keuken staat.
  2. Zorg voor een feestelijke sfeer in huis: een kerstboom, fijne muziek, kaarsen, geurkaarsen of geurstokjes voor een heerlijke aroma in huis. De sfeer in huis kan bepalend zijn. Veel licht zorgt voor licht in deze donkere, Corona-dagen. Je zintuigen worden zo op alle manieren geprikkeld: kleding (gevoel en zicht), eten (smaak en geur), geurkaarsen of geurstokjes (geur), muziek (gehoor), kerstboom en versiering (zicht). Even alles weer op scherp, maar dan op een positieve manier!
  3. Met de huidige technologie kun je nog steeds gezellig samenzijn. Via allerlei app, zoals Whatsapp-video, Zoom, Teams en Skype kun je de andere familieleden direct zien tijdens hun gezellige feestdagen. Waar de digitalisering vaak zorgt voor individualisering, is het nu in deze Coronatijd een uitkomst om juist wél samen te zijn. Het hoeft ook niets of nauwelijks iets te kosten, alleen internet en eventuele abonnementskosten. Je hoort en ziet elkaar, dus proosten op de feestdagen en straks het nieuwe jaar kan gewoon!

Het is nu niet anders, maar we moeten er met ons allen het beste, het fijnste en het gezelligste van maken. Zorg goed voor jezelf en elkaar. En…..fijne feestdagen, want ook in deze tijden mag je – passend bij de maatregelen – de feestdagen vieren!

Lieve groet,

Perdiep Ramesar.

%d bloggers liken dit: