fbpx

En daar was die dan ineens. Die rekening die ineens per e-mail binnenkwam. Ruim een half jaar geleden, wist ik dat die nu zou komen, maar ik heb hem zodanig weggestopt in een klein hoekje in mijn brein dat ik het gewoon was ‘vergeten’. En, nee, ik heb het inderdaad nergens opgeschreven.

Was dat stom van mij? Jazeker! Ok, ik weet het, ik moet mild naar mezelf blijven, maar ik kan niet ontkennen dat dit op z’n minst onhandig was. De rekening kwam ook nog eens net na een gesprek met mijn lief Bindia over de financiën. Oeps, had ik toch nog even een misrekening gemaakt. Ondertussen investeren we behoorlijk in ons coachingsbedrijf, maar hoe graag wij ook mensen helpen, de aanwas van cliënten mag wat ons betreft stijgen, zodat wij er ook fijn van kunnen leven.

En dan komt er een stress in mij naar boven. Allemaal negatieve gedachten van gierigheid, roodstand, het tekort gedaan voelen, te kort te komen, falen, et cetera. Gelukkig ben ik mij er nu steeds sneller van bewust. Eerder ontkende ik al deze nare gedachten en emoties en deed mij graag voor alsof er niets aan de hand was. Maar daar kon Bindia heel gemakkelijk doorheen prikken.

En dat was deze dag ook het geval. Ze merkte het meteen aan mijn energie. Mijn woorden kwamen uit negatieve gedachten. Hoe ver ik mij ook wilde distantiëren van die nare ideeën, het sloeg terug in mijn taal. Ik gebruikte woorden waaruit die negatieve energie ook bleek. Alles is energie: gedachten, woorden, materie, alles. Dat bleek heel goed. En dat ik vervolgens in een negatieve spiraal kwam, werd ook duidelijk. Mijn zelfvertrouwen daalde, zag doemscenario’s voor mij en werd krampachtig. Ik zat op een laag energieniveau. En ook dit is allemaal mindset. Net in de week van het hindoefeest Divali dat we dit weekeinde vieren, waarbij de energie van overvloed, positiviteit en het licht een belangrijke rol speelt. Ik heb onlangs een artikel over Divali geschreven. Klik op de volgende link voor dat artikel: https://www.kis.nl/artikel/divali-het-feest-van-het-licht

Negativiteit trekt negativiteit aan. Als je met het spreekwoordelijke verkeerde been uit bed stapt, en je pept jezelf niet op om jezelf goed te voelen, zal jouw dag niet fijn verlopen. Althans, je zult je focussen op negativiteit. De verkeerde dingen zullen jou opvallen. Zo ging dat ook met mij. Mijn mindset was op dat moment negatief.

Ik had pijn, ik voelde me slecht. Ja, een coach die andere mensen helpt om zich gelukkig te voelen, heeft ook weleens een slechte dag. Immers, ook coaches zijn mensen en hebben weleens hulp nodig. Geld is ook mindset. Veel mensen denken bij geld vooral aan tekorten. Er is nooit genoeg, wordt vaak gedacht en niet: hoe trek ik meer aan. Ik heb hierin mijn eigen coach Bindia thuis, maar veel mensen leven niet in die gelukkige omstandigheid.

Merk jij ook dat jij geld-issues hebt? Negatief denkt over geld, bang bent voor financiële tekorten en daardoor bang bent om te falen en altijd te kort te komen en dat anderen jou te kort doen? Bindia is van ons tweeën de ‘money mindset’ coach. Zij helpt jou graag, mits jij je beter wilt voelen over geld, overvloed en flow in jouw leven. Kortom: help jezelf rijk!

Kamp je met andere problemen, waar wij jou ‘Corona-proof’ bij kunnen helpen, klik dan op onderstaande knop:

Je bent van harte welkom en tot gauw!

Subh Divali!

Lieve groet,

Perdiep Ramesar,

Team Dagelijks Geluk!

P.S. Wil je meer weten over het hindoefeest Divali? Lees dan dit artikel van mijn hand:

https://www.kis.nl/artikel/divali-het-feest-van-het-licht

%d bloggers liken dit: