fbpx

Schrijven is gezond! Echt waar? Ja, echt waar! We schrijven steeds minder. Althans veel op de laptop en heel veel met onze duimpjes op onze mobiele telefoons. Maar écht schrijven met de hand gebeurt steeds minder. Handschriften worden daardoor steeds slordiger en daardoor onleesbaarder, maar het doet ook iets met ons geheugen en ons gemoedstoestand. Daarom deel ik vandaag 3 tips waarom schrijven gezond is.

  • Schrijven met een pen is gezond voor jouw hersenen. Alles wat je hoort en opschrijft, aantekeningen maakt dus, onthoud je beter als je met de hand opschrijft. Je hoort, denkt en doet tegelijk. Vervolgens sla je dit beter op in je brein, maar het verbetert ook jouw leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en daarmee jouw taalvaardigheid.
  • Schrijven is ook emotioneel gezond. Velen hebben ooit een dagboek gehad, of houden die nog steeds bij. Een dagboek of een journal helpt jou emotionele zaken op een rijtje te zetten. Het helpt jou om emoties en verstand van elkaar te scheiden of juist samen te brengen. Bovendien schrijf je de issues van je af. Je haalt het uit jouw systeem en schrijft het op in jouw journal. Ook kun je met een journal teruglezen hoe jij je voelde en hoe jij hebt gehandeld bij eerdere problemen of ervaringen. Een extra tip: het werkt magisch als je dagelijks in jouw dagboek opschrijft waar je dankbaar voor bent!
  • Schrijven is ook communiceren met het Universum. Wanneer jij jouw wensen, gedachten, ideeën opschrijft, stuur je ze het Universum in. Je werpt het als het ware ‘out in the open’. Het zit niet meer in jouw hoofd, maar je hebt het nu ook met ‘de wereld’ gedeeld. Ook al is het alleen maar in jouw journal. Jouw wens zou – als jij daar klaar voor bent én als er niets beters voor in de plaats komt – nog weleens kunnen uitkomen wanneer je het opschrijft.

Bij onze coaching en trainingen laten we onze cliënten en deelnemers geregeld dingen opschrijven in de vorm van opdrachten en oefeningen. Dat doen wij onder meer bij Bindia’s Vergevingsprogramma’s van Dagelijks Geluk. Vanaf 15 maart gaat weer een GRATIS 7-daagse Vergevings Challenge lopen en binnenkort komt er een prachtig Online Vergevingsprogramma beschikbaar. Let op onze posts, mailings en blogs. Het komt eraan. Tijdens dit programma schrijf je ook veel, omdat dit goed voor jou is.

Schrijf ze!

Lieve groet,

Perdiep Ramesar,

Team Dagelijks Geluk!

%d bloggers liken dit: